Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placuszki z jabłkami na świąteczne wieczory

Składniki:

  • 2 jabłka
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mąki
  • małe op. kwaśnej śmietany 12%
  • 2 łyżeczki cukru
  • szczypta soli
  • olej
  • maliny
  • cukier puder

    Sposób wykonania:
    Jajka wymieszać razem ze śmietaną, cukrem, mąką oraz solą tak aby powstało jednolite ciasto.
    Następnie obrane jabłka pokroić w cienkie plasterki, które zanurzać w cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.
    Po usmażeniu na każdym plastrze ułożyć na środku kilka malin i posypać całość cukrem pudrem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *