Składniki:
- 25 dag makaronu
- ½ kg szpinaku
- 10 dag pieczarek
- 1 cukinia
- 200 ml śmietany 12%
- 4 łyżki masła
- olej
- 4 krople sosu sojowego
- sól
- pieprz
- ulubione zioła
- 2 ząbki czosnku
Sposób wykonania:
- Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
W miedzy czasie cukinie pokroić w plastry, które podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Na osobnej patelni podsmażyć pieczarki pokrojone w plastry oraz posiekany czosnek po czym dodać szpinak oraz cukinię,.
Całość wymieszać i trzymać na ogniu około 15 minut.
Doprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym oraz ziołami.
Na koniec wlać śmietanę i doprowadzić do wrzenia.
Gotowy szpinak rozłożyć na ugotowanym makaronie.