Składniki:
• 1/2 szklanki wody
• skórka z cytryny
• 3 łyżki cukru ( do wody)
• wydrylowane czereśnie
• 1 szklanka kompotu owocowego
• 3 łyżki żelatyny czerwonej
• 3 łyżeczki żelatyny białej
• sok z cytryny
• 8 dag cukru
• świeże owoce
Sposób przyrządzenia:
1/2 szklanki wody ugotować ze skórką z cytryny i 3 łyżkami cukru. Dodać wydrylowane czereśnie. Sok z czereśni jeśli został (z drylowania) połączyć ze szklanką kompotu, 8 dag cukru i z sokiem z cytryny. Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie rozprowadzić w gorącym soku i zastudzić. Gdy zacznie tężeć, połączyć z czereśniami i ubić trzepaczką. Dekorować świeżymi owocami.
Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)