Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierś z kurczaka z cynamonem i jabłkiem

Składniki:

  • 4 piersi z kurczaka
  • 2 jabłka
  • sok z 1 cytryny
  • 1/3 szkl. oleju
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania: 
    Cynamon wymieszać z sokiem z cytryny, ½ szkl. oleju, solą oraz pieprzem.
    Następnie mięso podzielić na filety i włożyć je do marynaty.
    Wstawić do lodówki na 2 godziny.
    W między czasie obrać jabłka i pokroić je w plastry.
    Mięso wyjąć a w marynacie maczać jabłka i posypać je cynamon.
    W udkach zrobić nacięcia i powkładać w nie plasterki jabłek.
    Piec na rusznic około 20 minut z każdej strony.
    W trakcie pieczenia smarować olejem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *