Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto z mirabelkami i jabłkami

Składniki:

  • mrożone ciasto francuskie
  • 3 jabłka
  • 750 g mirabelek
  • 3 łyżki cukru pudru
  • łyżka mleka

    Sposób wykonania:

    1. Obrane jabłka pokroić na kawałki po czym wrzucić je do rondelka, podlać odrobiną wody i posypać 2 łyżkami cukru.
      Na małym ogniu rozgotować.
      Następnie ciasto lekko rozmrozić i przełożyć do formy.
      Ułożyć na cieście jabłka a na nie wydrylowane mirabelki.
      Posypać całość cukrem a brzegi posmarować mlekiem.
      Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 30 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *