Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śliwki i jabłka smażone w cieście

Składniki:

  • 2 szkl. mąki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oleju
  • 1 szkl. mleka
  • sól
  • ½ łyżeczki proszku o pieczenia
  • olej
  • 4 jabłkao
  • garść śliwek
  • cukier

    Sposób przygotowania:
    Do mleka wbić jajka oraz dodać mąkę, sól, olej oraz proszek do pieczenia.
    Całość dokładnie wymieszać aby powstało ciasto trochę gęściejsze niż na naleśniki.
    Następnie obrać jabłka i pokroić je na plasterki a śliwki na ćwiartki.
    Zanurzać owoce w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    Przed podaniem posypać cukrem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *