Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Szaszłyki z grilla

Szaszłyki z kiełbasy i sera

Składniki: • 20 dag kiełbasy • 15 dag pieczarek • 5 dag żółtego sera (gouda lub innego) • 2 cebule • 2 pomidory • pieprz, sól Sposób przyrządzenia: Kiełbasę umyć w ciepłej wodzie, zdjąć błonę i pokrajać w plasterki. Pieczarki umyć i przyciąć trzonki. pokrajać ser, cebulę i pomidory w plasterki o wielkości zbliżonej do…

Szaszłyki z wątróbek gęsich

Składniki: • 50 dag wątróbek gęsich • 12 dag słoniny lub ugotowanego boczku wędzonego • 10 dag cebuli • sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Wątróbki opłukać, osuszyć, pokrajać na 24 plasterki średnicy 4 cm. Słoninę lub boczek pokrajać na 20 cienkich plasterków tej samej wielkości co wątróbka. Cebulę pokrajać w cienkie krążki. Przygotować 4 patyczki drewniane.…

Szaszłyki

Nic oryginalnego, ale za to dobre i wypróbowane 1000 razy jak nie wiecej.
Potrzebujemy:
• dużo cebuli
• dużo czosnku,
• przyprawę do grilla ulubionej firmy (u mnie Kamis),
• boczek wędzony i chudą wieprzowinę (np. szynkę myszkę, łopatkę bez kości lub szynkę płat)
• albo filet z indyka i jakaś chuda wędzonkę dla dbających o linię.

Szaszłyk z morelami

Skład: 8 dużych moreli 40dkg chudej wołowiny ( polędwica lub rostbef) albo po 20dkg wołowiny i chudej wieprzowiny sól, pieprz, oliwa. Sposób wykonania: Mięso pokroić na 3 cm kostkę, posolić i popieprzyć, skropić oliwa. Nadziewać na szpadki na przemian mięso i polówkę moreli. Przy użyciu 2 rodzajów mięsa – brać tez na przemian. Opiec na…