Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przepis na barszcz

Barszczyk czerwony

Składniki • 1 i 1/2 kg buraków • 4-5 suszonych grzybów • pęczek włoszczyzny • sok z cytryny • sól • pieprz Sposób wykonania Grzyby namoczyć, a potem ugotować, wyjąć z garnka. Na tym samym wywarze ugotować włoszczyznę, poczekać aż wystygnie i wyjąć ją.. W innym garnku ugotować pokrojone buraki z dodatkiem soli i soku…

Barszcz małopolski II

Skład: 2 l wywaru z kości i warzyw, 20 dag wołowiny bez kości, 40 dag buraków, 150 ml śmietany, 20 dag białej kapusty, 2 dag suszonych grzybów, 2 dag mąki, 5 dag fasoli perłowej, 4 dag ketchupu, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, przyprawa do zup i kwas z buraków do smaku. Sposób przyrządzenia: Buraki…