Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: na pierogi

Pierogi z wątróbką i pomidorami

Ciasto
Składniki:

  • 3 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka wody o temperaturze około 75 st. C
  • sól do smaku

    Farsz
    Składniki:

  • 25 dkg wątróbki wieprzowej lub cielęcej
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula pokrojona w kostkę
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka sosu z chili
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • 1 łyżeczka mąki
  • sól, pieprz, przyprawa do zup w płynie

Wyborne pierogi z mięsem

Ciasto
Składniki:
•    3 szklanki mąki pszennej
•    1 szklanka wody o temperaturze około 75 st. C
•    sól do smaku

Farsz
Składniki:
•    15 dkg wołowiny
•    15 dkg wieprzowiny
•    10 dkg mięsa drobiowego
•    1 łyżeczka masła
•    2 łyżki gęstej śmietany
•    2 bardzo drobno pokrojone cebule
•    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
•    sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku

Pierogi gruzińskie

Ciasto
Składniki:
•    3 szklanki mąki pszennej
•    1 szklanka wody o temperaturze około 75 st. C
•    sól do smaku

Farsz
Składniki:
•    30 dkg mielonego mięsa baraniego
•    30 dkg mielonego mięsa wieprzowego
•    10 dkg szpiku wołowego
•    sól, pieprz