Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z kaszy i grzybów

 

Składniki:

  • 6 dag grzybów suszonych
  • 20 dag kaszy manny
  • duża cebula
  • 2,5 łyżki tłuszczu
  • 3 jaja
  • 2 łyżki tartej bułki
  • pieprz
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Grzyby zalać wodą i odstawić na całą noc.
    Następnego dnia ugotować je w tej samej wodzie w której się moczyły.
    Wówczas je odcedzić i poszatkować.
    Następnie dodać do nich kasze manną, tartą bułkę oraz żółtka oraz posiekaną cebulę.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Na koniec dodać biała ubite na sztywną pianę.
    Dokładnie ale delikatnie wymieszać.
    Przełożyć masę do naczynia żaroodpornego wsmarowanego tłuszczem.
    Wstawiać do rozgrzanego piekarnika i zapiec.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *