Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekane jabłka

Składniki:

  • 2 jabłka
  • 4 kromki pełnoziarnistego chleba
  • 15 dag. sera ementaler
  • masło do smarowania
  • pieprz
  • 8 listków szałwii

    Sposób przygotowania:

    Jabłka umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plasterki. Chleb podpiekać na grillu po jednej stronie. Ser zetrzeć na tarce. Odwrócić kromki i tę stronę, której nie opiekaliśmy, posmarować masłem. Ułożyć kawałki jabłka na chlebie i posypać serem. Zapiekać 4- 5 minut, aż ser się stopi, a jabłko będzie ciepłe. Gotową zapiekankę posypać pieprzem, można oprószyć drobno posiekanymi listkami szałwii.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *