Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wiśniowe delicje

Składniki:

  • 18 okrągłych biszkoptów
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 szkl. śmietanki
  • zagęstnik
  • 3 szkl. wydrylowanych wiśni
  • 1 ½ szkl. mleka
  • łyżka cukru
  • ½ laski wanilii
  • listki mięty

    Sposób wykonania:
    Śmietanę ubić z dodatkiem cukru pudru pod koniec dodając jeszcze zagęstnik.
    Następnie mleko doprowadzić do wrzenia z dodatkiem cukru po czym lekko ostudzić i maczać w nim biszkopty, które rozłożyć na dnie pucharków.
    Na biszkoptach rozłożyć bitą śmietanę, na niej owoce i ponownie bitą śmietaną.
    Udekorować listkami mięty.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *