Tiramisu Agi
Tiramisu Agi4.33 out of 5 based on 263 voters.
Składniki:
-
- 2 serki mascarpone- małe
- 3 jaja
- kakao do posypania
- paczka biszkoptów
- kubek mocnej kawy
- 2/3 szklanki cukru pudru
Sposób przyrządzenia:
Żółtka ubijam z cukrem na puszystą masę, oddzielnie ubijam pianę z białek. Do żółtek dodaję serki mascarpone i na koniec ubitą pianę. Delikatnie mieszam. Powstaje krem. Smaruję cieńką warstwą kremu miskę lub pucharki. Układam biszkopty nasączone w kawie ,nakładam połowę kremu, posypuję kakao, znowu biszkopty-krem kakao. Tak aby na wierzchu zawsze był krem posypany kakao. Wstawiam do lodówki na ok 6 godzin. Życzę smacznego.
Przepis została nadesłany na konkurs “Święta z Makłowiczem” Agap
- Szczegóły
- Kategoria: Ciasta
- Opublikowano: wtorek, 30, listopad 1999 00:00
- agap
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy