Surówka z ogórka z cebulą w śmietanie
Surówka z ogórka z cebulą w śmietanie 5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 4 ogórki
- 2 ząbki czosnku
- 2 cebule
- sól
- pieprz
- ¾ szkl śmietany
- koperek
Sposób wykonania:
-
Ogórki obrać i pokroić w plasterki.
Następnie cebulę pokroić w piórka w koperek posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Czosnek przecisnąć przez praskę.
Dodać go do śmietany i doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
Powstałym sosem polać sałatkę i przemieszać.
Liczba porcji: 3
- Szczegóły
- Kategoria: Surówki
- Opublikowano: czwartek, 27, czerwiec 2013 09:46
- Ewelina Wieczorek
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing