Surówka z czerwonej kapusty Olgi
Surówka z czerwonej kapusty Olgi0 out of 5 based on 0 voters.
Pyszną, prosta w wykonaniu surówka z czerwonej kapusty. Idealna jajko dodatek do obiadu. Aby ją wykonać potrzebujesz: czerwonej kapusty, jabłka, cebuli i soku z cytryny.
Składniki:
- 500 g czerwonej kapusty
- 1 jabłko
- sok z 1 cytryny
- 1 cebula
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Kapustę drobno poszatkować.Sparzyć ją wrzątkiem i odstawić do ostygnięcia.W między czasie obrane jabłko skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniało.Zetrzeć go na tarce o dużych oczkach.Obraną cebulę również zetrzeć na tarce lub drobno posiekać.Wszystkie składniki wrzucić do miski.Dodać jeszcze olej oraz posiekany szczypiorek.Całość dokładnie wymieszać i na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Surówki
- Opublikowano: środa, 30, listopad 2016 05:45
- Monia
- Surówki
- Sałatki z kurczakiem
- Sałatki z makaronem
- Sałatki z ryżem
- Sałatki warzywne
- Sałatki z tuńczykiem
- Sałatki owocowe
- Sałatki na zimę
- Winegret
- Dressing