Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sos z fasoli z cebulą i czosnkiem

 

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 łyżka imbiru
  • 2 łyżki posiekanej cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki białego wytrawnego wina
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Fasole razem z zalewą przelać do miseczki.
    Dodać posiekaną cebule, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz imbir do smaku.
    Całość  dokładnie zmiksować.
    Następnie dodać olej sezamowy, białe wino oraz oliwę z oliwek.
    Ponownie wymieszać aby powstał jednolity sos.
    Na koniec doprawić do smaku solą, cukrem oraz pieprzem.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *