Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sorbet truskawkowo-pomarańczowy

 

Składniki:

 

  • 50 dag truskawek
  • ¾ szkl soku pomarańczowego
  • ½ szkl mleka
  • ¼ szkl miodu
  • 2 białka
  • łyżka miodu

Sposób wykonania:
Do miski wrzucić obrane ze szypułek truskawki, dodać sok z pomarańczy, miód oraz mleko.
Całość zmiksować na gładką masę po czym przelać ja do formy o wymiarach 20x20x5 i zamrażać pod przykryciem około 3 godzin.
W między czasie białka  ubić na półsztywną pianę, wówczas dodać miód i ubić na sztywno, wówczas zamarznięty sorbet połamać na kawałki i dodać do piany.
Dokładnie miksować do uzyskania gładkiej masy.
Ponownie przełożyć do foremki i zamrażać około 8 godzin.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *