Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z tuńczykiem i makaronem

Składniki:

  • 25 dkg makaronu rurki (penne)
  • 20 dkg tuńczyka konserwowanego w sosie własnym
  • 20 dkg białej fasoli konserwowej
  • 15 dkg konserwowej fasolki szparagowej
  • 2 cebule
  • 4 łyżki oliwy
  • 3 łyżki octu winnego
  • 1 łyżeczka musztardy w proszku
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą, pozostawić na durszlaku do obsączenia. Przygotować sos, ocet, oliwę i musztardę wymieszać, przyprawić. Fasole szparagową i biała fasolę wypłukać, obsączyć. Tuńczyka rozdrobnić palcami, obsączyć z zalewy. Cebulę obrać, pokroić. Wszystkie składniki wymieszać, polać sosem, przyprawić do smaku. Wyłożyć na półmisek, przyprawić.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *