Sardynki z grilla Iwony
Sardynki z grilla Iwony4.65 out of 5 based on 128 voters.
Składniki:
- 80 dkg sardynek
- sok z cytryny
- 4 łyżki stołowe świeżego masła
- sól do smaku
- kilka małych porów/ białe części/
- 2 cytryny
- kilka listków laurowych
Sposób przyrządzenia:
Sardynki rozkroić i dokładnie umyć, odciąć łby, osuszyć na papierowym ręczniku, lekko posolić, pokropić sokiem z cytryny, odstawić na 10-15 minut. Do każdej ryby włożyć jeden listek laurowy i ¼ cytryny, grillować rybę razem z porami około 5 minut. Przed podaniem polać sokiem z cytryny i dodać roztopione masło.
- Szczegóły
- Kategoria: Grill
- Opublikowano: poniedziałek, 07, maj 2012 10:43
- Iwona Podgórna
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla