Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż w sosie curry z marchewką

 

Składniki:

  •  1 woreczek ryżu
  •  1 puszka mleczka kokosowego
  •  2 marchewki
  •  garść ugotowanego szpinaku
  •  pół łyżeczki pasty curry

Sposób wykonania:

  1. Marchewki ugotować po czym je odcedzić i pokroić w drobną kostkę.
    Szpinak również ugotować, odcedzić z nadmiaru wody.
    Mleczko koksowe przelać do rondelka i gotować na małym ogniu przez kilka minut.
    Wówczas dodać do niego pastę curry, wymieszać.
    Następnie dodać szpinak oraz marchewkę.
    Pozostawić na ogniu około 5 minut.
    W między czasie ugotować ryż według opisu na opakowaniu.
    Przed podaniem polać ryż sosem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *