Puszysty deser z brzoskwiniami
Puszysty deser z brzoskwiniami4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
Sposób wykonania:
Żółtka razem z 2 łyżkami cukru utrzeć po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo obie mąki a potem wlewać stopniowo 1/2 szkl. mleka.
Natomiast resztę mleka zagotować z dodatkiem cukru waniliowego, cukru pudru oraz masła.
Wówczas zdjąć z ognia i wymieszać z jajeczną masę.
Ponownie pozostawić na małym ogniu i doprowadzić do wrzenia.
Gotować około 2-3 minut i zdjąć z ognia aby lekko ostygła.
Dodać na sam koniec obrane brzoskwinie pokrojone na mniejsze kawałki oraz ubitą pianę z białek dodatkiem cukru, delikatnie połączyć i przelać do salaterek.
- Szczegóły
- Kategoria: Desery
- Opublikowano: wtorek, 19, kwiecień 2011 08:32
- Krystyna Łapczyńska