Przecier pomidorowy Anny
Przecier pomidorowy Anny0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 1 kg pomidorów
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 listek laurowy
- oliwa z oliwek
- estragon
- bazylia
- sól
- pieprz
- cukier
Sposób wykonania:
-
Umyte pomidory pokroić na mniejsze kawałki a cebulę i czosnek posiekać.
Po czym przełożyć całość do rondla i trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 1 godziny.
Po tym czasie przetrzeć całość przez sito.
Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz ziołami.
Jeszcze gorący przełożyć do wyparzonych słoików.
Na wierzch każdego słoika wlać jeszcze łyżkę oliwy z oliwek i szczelnie zakręcić.
Liczba porcji: 6
- Szczegóły
- Kategoria: Przetwory domowe
- Opublikowano: piątek, 26, kwiecień 2013 05:17
- Anna Kania
- Dżemy
- Powidła
- Przetwory z ogórków
- Konfitury
- Pikle
- Mormolada
- Przetwory z papryki
- Sałatki na zimę
- Kiszona kapusta
- Grzyby marynowane