Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory z ogórkiem po karaibsku z grilla

Ta przystawka nadaje autentyczny smak karaibski dwóm wspaniałym warzywom ogrodowym.

Składniki:

    • 4 łyżki oleju roślinnego
    • 2 łyżki sok z cytryny ( w oryginale limonki)
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 1/2 łyżeczka cukru
    • 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu czarnego
    • 2 średnie ogórki pokrojone na ósemki
    • 2 duże pomidory pokrojone na połówki
    • 2 łyżki  posiekanego świeżo szczypiorku


    Sposób przyrządzenia:
    W miseczce wymieszać olej, sok z cytryny, cukier, sól i pieprz, zamarynować pomidory i ogórki, odstawić na 1 godzinę. Po tym czasie odcedzić warzywa z zalewy. Na dobrze nagrzanym grillu ułożyć ogórki, grillować przez 2 minuty, dołożyć pomidory i razem grillować jeszcze 4 minuty. Ułożyć na półmisku, skropić marynatą, obficie obsypać szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *