Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mus malinowy Kacpra

Przez żołądek do serca. Pyszny aksamitny mus malinowy przepisu Kacpra. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: malin, śmietanki oraz galaretki malinowej.   
 

Składniki:

  • 300 g malin
  • 400 g śmietanki kremówki 30%
  • 4 łyżki cukru pudru
  • ¼ szklanki gorącej wody
  • 2,5 łyżki galaretki malinowej

Sposób wykonania:

  1. Galaretkę zalać gorącą wodą.
    Wymieszać i odstawić do ostygnięcia.
    W między maliny wrzucić do blendera i zmiksować na gładki mus. 
    Kilka malin odłożyć do dekoracji.
    Wówczas dodać do nich ostygniętą galaretkę.
    Dokładnie wymieszać.
    Następnie dodać śmietanę ubitą na sztywna pianę oraz cukier puder.
    Delikatnie połączyć, aby piana nie osiadła. 
    Gotowy mus przelać do szklanek.
    Do każdej porcji wrzucić po kilka malin.
    Wstawić do lodówki i podawać schłodzone. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *