Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Makrela

Pasta z wędzonej makreli z jakiem i ogórkiem

Składniki: 1 wędzona makrela 2 jajka ugotowane na twardo 2 kiszone ogórki 4 łyżki majonezu ½ cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Z makreli usunąć ości oraz skórę a mięso rozdrobnić widelcem. Następnie obrane jajka i ogórki pokroić w drobną  kostkę i dodać do ryby. Polać całość majonezem, dokładnie  wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem…

Makrela na ryżu

Składniki: 250 g wędzonej makreli woreczek ryżu strąk czerwonej papryki ogórek kiszony cebula 2 łyżki majonezu natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Ryż ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie z makreli usunąć skórę i ości o dodać do niej posiekaną cebulę i natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać i uformować z powstałej masy kulki.…

Kuleczki z makreli

Składniki: 250 g wędzonej makreli cebula natka pietruszki pieprz Sposób wykonania: Z makreli usunąć skórę i ości. Następnie cebulę i natkę pietruszki posiekać i dodać do makreli. Doprawić do smaku pieprzem. Całość dokładnie wymieszać i uformować z powstałej masy kulki.