Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z kawałkami łososia

 

Składniki:

  • 400 g makaronu „wstążki”
  • 2 żółtka
  • 140 g chudej śmietany
  • 25g startego parmezanu
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 4 plastry wędzonego łososia

Sposób wykonania:

  1. Do żółtek dodać starty parmezan i utrzeć na gładką pastę.
    Wówczas dodać jeszcze śmietanę i posiekany szczypiorek, wymieszać.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie makaron ugotować według opisu na opakowaniu, po czym go odcedzić i i przełożyć do rondla.
    Wlać do niego sos oraz dodać łososia pokrojonego na małe kawałki.
    Całość wymieszać i razem podgrzewać około 2 minut.
    Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *