Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron spaghetti z bazyliowym pesto Oli

Dziś przepis na spaghetti, ale tym razem z bazyliowym pesto. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: makaronu spaghetti, bazylii, czosnku, orzeszków piniowych. 
 

 

Składniki:

  • ½ op makaronu spaghetti 
  • 1 duży pęczek świeżej bazylii
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 garść orzechów piniowych
  • kawałek sera parmezan
  • szczypta soli
 

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie listki bazylii przełożyć do moździerza.
    Dodać obrane ząbki czosnku i orzeszki piniowe.
    Zalać całość oliwą i ucierać.
    Gdy składniki zaczną się łączyć dodać jeszcze starty parmezan oraz sól do smaku.
    Gotowe pesto odstawić na chwilę, aby wszystkie przyprawy się ze sobą przegryzły.
    Następnie ugotowany makaron odcedzić i wymieszać z bazyliowym pesto.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *