Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak w orzechowej paście

 

Składniki:

  • 1 filet piersi kurczaka
  • szczypta aromatyzowanej soli
  • ¼ szkl. jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • szczypta pieprzu
  • 1 łyżka posiekanych orzeszków ziemnych

Sposób wykonania:

  1. Do masła orzechowego dodać jogurt i dokładnie wymieszać.
    Doprawić do smaku pieprzem.
    Następnie piersi z kurczaka oprószyć solą oraz pieprzem po czym zalać orzechowa marynatą.
    Dokładnie wymieszać aby kurczak równomiernie okrył się marynatą.
    Wówczas przełożyć do naczynia żaroodpornego wyłożonego folią aluminiową.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 20 minut.

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *