Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem malinowy z bitą śmietaną

Składniki:

 

  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1 ½ szkl. mleka
  • łyżeczka masła
  • 80 dag malin
  • łyżeczka płynnego miodu
  • 1 szkl. śmietanki kremowej
  • listki melisy
  • maliny do dekoracji

 

 

Sposób wykonania:
Mąkę kukurydzianą i łyżeczkę cukru wymieszać z ½ szkl. mleka.
Natomiast resztę mleka zagotować z pozostałym cukrem i masłem, wówczas dodać mąkę kukurydzianą rozprowadzoną w mleku.
Całość wymieszać i gotować około 3 minut i odstawić do ostygnięcia.
W między czasie maliny przetrzeć przez sito i dodać do ostygniętego kremu.
Doprawić do smaku miodem a śmietankę ubić razem z cukrem.
Przełożyć krem do pucharków, wierzch udekorować bitą śmietaną i malinami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *