Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety z jajek z cebulką

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 surowe jajko
  • 1 cebula
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Ugotowane i obrane jajka pokroić w drobną kostkę.
Następnie posiekana cebulę przesmażyć na 2 łyżkach rozgrzanego masła po czym dodać do niej jajka oraz  bułkę tartą. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Dodać jeszcze śmietanę oraz surowe jajko i całość ponownie wyrobić.
Z powstałej masy formować kotlety, które smażyć na rozgrzanym oleju z łyżką masła.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *