Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotleciki jagnięce Weroniki

Jest to odpowiednie miejsce dla miłośników gotowania. Wypróbuj nasze przepisy. Kotleciki jagnięce Weroniki. Przepis zawiera: jagnięcinę, oliwę z oliwek, musztardę, rozmaryn i tymianek. 
 

Składniki:

  • 4 łyżki ostrej musztardy
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebulka
  • garść świeżego rozmarynu
  • garść świeżego tymianku
  • 4 ząbki czosnku
  • oliwa
  • sól 
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso dokładnie oczyścić.
    Następnie obraną cebulkę i czosnek drobno posiekać.
    Wrzucić je do miski i dodać jeszcze rozmaryn oraz tymianek.
    Zalać całość oliwą z oliwek.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Do powstałej marynaty włożyć mięso.
    Marynować przez kilka godzin.
    Następnie odsączyć kotleciki z and miru marynaty i kłaść je na rozgrzanym ruszcie.
    Grillować z obu stron na złoty kolor. 
     
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *