Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kisiel z jabłkiem

Składniki:

  • 0, 5 l agrestu
  • 1/3 szkl. cukru
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • ½ szkl. białego wina deserowego
  • zielone jabłko
  • cukier puder

    Sposób wykonania:
    Agrest, cukier, wino oraz 1 szklankę wody zmiksować na gładki krem po czym zagotować na małym ogniu.
    Wówczas dodać mąkę ziemniaczaną wymieszać z odrobiną wody.
    Całość dokładne wymieszać i trzymać na małym ogniu około 2 minut.
    Po tym czasie dodać jeszcze obrane jabłko starte na tarce.
    Wymieszać i przełożyć do pucharków.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *