Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Keks pełen bakalii

Składniki:

  • 1 szkl. kwaśnej śmietany
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 2 szkl. mąki tortowej
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • szkl. posiekanych bakalii
  • cukier puder do posypana
  • tłuszcz do formy
  • tarta bułka do formy
     

Sposób wykonania:

  1. Jajka, śmietanę, cukier puder, proszek do pieczenia oraz obie mąki wymieszać ze sobą.
    Gdy wszystkie składniki  się połączą, dodać bakalie i jeszcze raz wymieszać.
    Przelać cisto do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.
    Przed pdoaneim posypać cukrem pudrem.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *