Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Jajka

Jajka z trzema farszami

Składniki: 8 jajek ugotowanych na twardo 2 marchewki 12 puszki zielonego groszku 12 puszki kukurydzy słoik majonezu łyżka musztardy sól pieprz Sposób wykonania: Jajka przekroić na połówki i wydrążyć z nich żółtka., Następnie dwa żółtka zmiksować, następne dwa z groszkiem a kolejne z kukurydzą. Do każdej masy dodać odrobinę majonezu i musztardą i doprawić do…

Jajka z grzybami w skorupkach

Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 3 dag suszonych grzybów żółtko 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki starego chrzanu łyżka oleju 3 łyżki masła bułka tarta sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia jajka ugotowane na twardo przekroić wzdłuż na pół ( nie obierać ze skorupek). Następnie wydrążyć…

Puszysta zapiekanka z jajek

Składniki: 4 jajka łyżka masła 5 dag startego parmezanu sól pieprz Sposób wykonania: Białka ubić na sztywna pianę po czym przełożyć ja do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Powierzchnie wyrównać i zrobić 4 otwory w które delikatnie włożyć żółtka. Posypać całość solą, pieprzem oraz parmezanem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i zapiekać około 10…

Jajka w sosie z kukurydzą

Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 20 dag szynki puszka kukurydzy 2 łyżki mąki 2 łyżki masła 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanego szczypiorku 3 łyżki musztardy sól pieprz 1 szkl. bulionu Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, która rozprowadzić bulionem. Doprawić do smaku i doprowadzić do wrzenia. W między czasie szynkę…

Jajka w pomidorach

Składniki: 5 jajek 5 pomidorów 3 łyżki oleju kilka gałązek szczypiorku sól pieprz bazylia Sposób wykonania: Z pomidorów odciąć wierzch i wydrążyć miąższ. Wydrążone pomidory oprószyć w środku sola, pieprzem oraz bazylią. Do każdego pomidora wbić po jednym jajku i przykryć odciętymi wierzchami. Ułożyć pomidory w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do…