• 10 jajek
  • 20 dkg odwłoków średnich krewetek
  • ½ łyżki mąki ziemniaczanej
  • 15 dkg boczku w plastrach
  • sól, pieprz biały


Sposób przyrządzenia:
Oddzielić jedno białko jaja, dodać mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać. Pozostałe jajka wybić do miseczki, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Na dużej patelni podsmażyć boczek, dodać krewetki uprzednio mocząc je w białku z mąką ziemniaczaną, smażyć je po około 1 minuty z każdej strony, dodać jajka i smażyć do uzyskania pożądanej konsystencji. Podawać gorące, udekorowane zieleniną.

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Pychotka.pl Przepisy Kulinarne
Fan Page na Facebook
Fan Page na Google+
Twitter


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi