Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jabłkowy mus Anki

Składniki:

  • 500 g winnych jabłek
  • 3 surowe białka
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 2-3 łyżeczki białego wina
  • ½ łyżeczki mielonego cynamonu

    Sposób wykonania:

    Obrane jabłka pokroić na mniejsze kawałki, które podlać winem i trzymać na małym ogniu.
    Gdy się rozgotuje dodać do nich cukier, cynamon oraz żelatynę rozpuszczoną w odrobinę wody.
    Całość dokładnie zmiksować.
    Następnie białka ubić na sztywną pianę i dodać do jabłek, delikatnie połączyć.
    Mus przełożyć do pucharków i  schłodzić w lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *