Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Herbaciany krem

Składniki:

  • 1 ½ szkl mleka
  • 3 łyżki cukru
  • łyżeczka masła
  • ½ szkl. śmietanki
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • łyżeczka budyniu śmietankowego
  • 1/3 szkl. parzonej zielonej herbaty

    Sposób wykonania:

    1 szklankę mleka, śmietankę, masło oraz cukier doprowadzić do wrzenia po czym dodać herbatę.
    Następnie resztę mleka wymieszać z budyniem i mąka ziemniaczaną i przelać do reszty składników.
    Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu około 1 minuty cały czas mieszając.
    Po tym czasie przelać budyń do salaterek i odstawić do schłodzenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *