Gotowane szparagi Ani
Gotowane szparagi Ani 0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 1 kg szparagów
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki tartej bułki
- 3 łyżki cukru
- sól
Sposób wykonania:
-
Szparagi obrać z twardej skorupki po czym łączymy po 5 sztuk.
Następnie każdą kupkę związać bawełniana nitką.
Przełożyć szparagi do osolonej wody i gotować pod przykryciem około 15 minut.
Po tym czasie szparagi odcedzić i usunąć nitkę.
Natomiast na suchej patelni przesmażyć tartą bulkę, wówczas dodać masło oraz odrobinę cukru.
Wymieszać i jeszcze chwile trzymać na małym ogniu.
Szparagi ułożyć na talerzu a przed podaniem polać je zarumienioną bułkę.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Szparagi
- Opublikowano: wtorek, 26, listopad 2013 08:33
- Anna Gacek
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak