Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowane jajka z tuńczykiem na Wielkanoc

I kolejny przepis na pyszne Wielkanocne jajka. Tym razem faszerowane tuńczykiem. Lista zakupów: jajka, tuńczyk, chrzan i koperek. 
 

Składniki:

  • 4 jajka
  • 3 łyżki majonezu 
  • 1 puszka tuńczyka w oleju
  • 1 gałązka świeżego koperku
  • 2 rzodkiewki
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki 
  • sól
  • pieprz 

Sposób wykonania:

  1. Jajka ugotować na twardo.
    Do wody można dodać szczyptę soli, wtedy jajka łatwiej się obiorą.
    Ugotowane jajka obrać.
    Przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wydrążyć żółtka. 
    Następnie tuńczyka odsączyć z zalewy i rozdrobnić widelcem razem z żółtkami. 
    Dodać do niego chrzan oraz starte na tarce rzodkiewki.
    Wrzucić jeszcze drobno posiekany koperek po czym dodać majonez. 
    Całość dokładnie wymieszać na gładką, jednolitą masę.
    Doprawić ją do smaku wędzoną papryką, solą oraz pieprzem. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *