Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Deser ze śliwek, jabłek i rodzynek

Składniki:

  • 2 jabłka
  • 1 szkl. suszonych śliwek
  • łyżeczka rodzynek
  • łyżeczka suszonych fig
  • sok z cytryny
  • łyżeczka cukru pudru
  • kieliszek soku z jabłek
  • bita śmietana

    Sposób wykonania:
    Bakalie ułożyć w pucharku po czym polać je sokiem jabłkowym.
    Następnie śliwki pokroić w paseczki i przełożyć do pucharka.
    Przekryć je obranymi jabłka pokrojonymi w cienkie plasterki.
    Skropić je sokiem z cytryny i posypać cukrem pudrem.
    Zawinąć całość w folię aluminiowa i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
    Przed pdoaneim udekorować bitą śmietaną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *