Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cykoria z papryką w płatkach

 

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki suszonej czerwonej papryki z płatkach
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 kg cykorii eskariola
  • ½ łyżeczki soli
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Na patelnie wlać oliwę z oliwek.
    Dodać do niej paprykę w płatkach i całość podgrzać.
    Wówczas dodać posiekany czosnek i nie przerywając lekko przesmażyć.
    Następnie dodać cykorię.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku solą.
    Pozostawić jeszcze na ogniu około 5 minut.
    Na koniec  doprawić jeszcze pieprzem.

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *