Ciasto z rabarbarem Iwony
Ciasto z rabarbarem Iwony 0 out of 5 based on 0 voters.
Ciasta na szybko i te bardziej pracochłonne. Ale wszystkie wyśmienite i smaczne. Dziś przepis na ciasto z rabarbarem Iwony. Aby go upiec potrzebujesz: rabarbaru, mąki, jajek, kefiru oraz mleka kokosowego.
Składniki:
- 450 g rabarbaru
- 150 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 80 g masła
- 150 g cukru
- 60 ml kefiru
- 60 ml mleka kokosowego
- skórka otarta z 1 cytryny

Sposób wykonania:
-
Rabarbar dokładnie oczyścić i pokroić na małe kawałki.Natomiast do masła dodać cukier.Razem utrzeć na puszystą masę.Wówczas nie przerywając ucierania wbijać stopniowo po jednym jajku.Gdy składniki się połączą wsypywać partiami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia na przemian z kefirem wymieszanym z mlekiem kokosowym.Dodać jeszcze skórkę z cytryny i całość mieszać do połączenia się składników.Na sam koniec dodać jeszcze rabarbar,. Przemieszać.Gotowe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godziny.
Liczba porcji: 6
- Szczegóły
- Kategoria: Ciasta
- Opublikowano: piątek, 20, marzec 2015 06:12
- Monia
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy