Ciasto z jagodami Marceliny
Ciasto z jagodami Marceliny0 out of 5 based on 0 voters.
Piec razem z nami- setki wyśmienitych przepisów na ciasta. Ciasto z jagodami. Do jego wykonania potrzebujesz: jagód, jajek, mleka, mąki oraz masła.
Składniki:
- 1 szkl jagód
- 1,5 szkl mąki pszennej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 2 jajka
- 3/4 szkl cukru
- 1 op cukru waniliowego
- ½ kostki masła
- 3/4 szkl mleka
- 2 proszku do pieczenia

Sposób wykonania:
-
Do miski przełożyć miękkie masło.Dodać do niego cukier i cukier waniliowy.Całość dokładnie utrzeć na puszystą masę.Wówczas nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po jednym jajku.Gdy składniki się połączą wsypać obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia.Mieszając wlać jeszcze mleko.Na sam koniec wrzucić jagody.Całość delikatnie przemieszać.Gotowe ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.
Liczba porcji: 8
- Szczegóły
- Kategoria: Ciasta
- Opublikowano: środa, 19, sierpień 2015 04:17
- Monia
- Ciasta
- Torty
- Ciastka
- Sernik
- Serniki na zimno
- Makowiec
- Szarlotka
- Babki
- Mazurki
- Biszkopty
- Piernik
- Ciasta drożdzowe
- Ciasta kruche
- Ciasta czekoladowe
- Łatwe ciasta
- Tiramisu
- Bezy