Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Budyniowy krem z jeżynami i sokiem

Składniki:

  • op. budyniu waniliowego
  • 1 ½ szkl mleka
  • 3 łyżki cukru
  • łyżka masła
  • 2 łyżki śmietanki
  • 2 szkl. jeżyn
  • 20 biszkoptów
  • 4 łyżki gęstego soku

    Sposób wykonania:
    1 szklankę mleka razem z masłem i cukrem doprowadzić do wrzenia po czym dodać budyń rozprowadzony w reszcie mleka.
    Całość dokładnie wymieszać i gotować jeszcze około 2 minut.
    Po tym czasie odstawić do ostygnięcia, wówczas dodać do niego śmietankę i całość dokładnie ubić aby powstał puszysty krem.
    Przełożyć go do salaterki, na wierzchu rozłożyć jeżyny.
    Udekorować biszkoptami i polać sokiem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *