Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Brzoskwinie w truskawkowej galaretce

Składniki:

  • 8 brzoskwinie
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki cukru
  • op. galaretki truskawkowej
  • 1/2 szkl. soku truskawkowego
  • 4 łyżeczki likieru truskawkowego
  • łyżka płynnego miodu

    Sposób wykonania:
    ½ szkl. wody razem z sokiem z cytryny i cukrem zagotować , wówczas dodać obrane morele przekrojone na połówki.
    Zagotować i zestawić z ognia pod przykryciem na co najmniej 30 minut.
    Po tym czasie brzoskwinie przełożyć do pucharków, skropić je likierem i wstawić do lodówki.
    Natomiast do syropu z moreli dodać sok truskawkowy oraz dolać tyle wody aby powstało 2 szklanki płynu.
    Doprowadzić do wrzenia i rozpuścić w niej galaretkę.
    Doprawić do smaku miodem i zalać owce.
    Ponownie wstawić do lodówki do stężenia.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *