Babeczki z owocową pianą
Babeczki z owocową pianą 4.56 out of 5 based on 90 voters.
Składniki:
- 30 dag mąki
- 20 dag masła
- 10 dag cukru pudru
- 2 żółtka
- 1 szkl. owoców jagodowych
- 1 szkl. cukru
-
2 białka
Sposób wykonania:
-
Masło pokroić razem z mąką po czym dodać cukier puder oraz żółtka.
Całość dokładnie zagnieść i wstawić do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie ciastem wlepić małe foremki do babeczek i wstawić do piekarnika upiec na złoty kolor.
W między czasie białka zmiksować razem z cukrem i owocami aby powstała piana.
Po upieczeniu wypełnić nią babeczki.
- Szczegóły
- Kategoria: Ciastka
- Opublikowano: czwartek, 02, grudzień 2010 12:49
- Aga Krych