Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żurek ze smażonymi ziemniakami i kiełbasą

Dla 4 osób – Czas przygotowania 15 minut

• 1 biała kiełbasa
• 2 ugotowane w mundurku ziemniaki
• 1 cebula
• 1 torebka Żurku KNORR
• 2 łyżki oleju
• 1 Mini Kostka KNORR Pieprz kolorowy lub Majeranek
• 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania: {hidetags}
Pokrój kiełbasę, ziemniaki i cebulę w plasterki.
Przygotuj Żurek KNORR według przepisu na opakowaniu.
Podsmaż na gorącym oleju ziemniaki na złoto, odłóż na bok. Podsmaż kiełbasę i cebulę.
Dodaj do żurku rozkruszona Mini Kostkę KNORR Pieprz kolorowy lub Majeranek i zagotuj.
Rozłóż dodatki na talerze i zalej gotowym żurkiem, posyp natką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *