Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka

  • 1 kg żeberek wieprzowych w kawałkach
  • 2 cebule pokrojone w kostkę
  • 2 ząbki czosnku obrane i posiekane
  • 1 słoiczek przecieru pomidorowego
  • 1 słoiczek miodu
  • 1 szklanka bulionu
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka tymianku
  • 4 łyżki octu
  • 4 łyżki sosu worcester
  • sól, pieprz, olej
  • Oliwę przesmażyć z czosnkiem, dodać pozostałe składniki sosu – soli tyle, ile na kilogram mięsa. Gotować 10 min na małym ogniu. Żeberka układamy w brytfannie, zalewamy sosem i pieczemy w 250 stopniach aż będą miękie, od czasu do czasu obracając je.

    1 comment for “Żeberka

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *