Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Sałatki z tuńczykiem

Sałatka z tuńczykiem

Składniki: 2 paczki ryzu   2 puszki tuńczyka w sosie wlasnym 0,5 puszki kukurydzy 3 jajka szczypiorek 4 lyzki majonezu sol,pieprz Sposób przyrządzenia: Ryż ugotować,ostodzić.Jaja ugotować na twardo,pokroić na drobne kawałki.Do miski włożyć ryż,tończyka z sosem,jaja,kukurydze i pokrojony drobno szczypiorek.Wymieszać.Dodać majonezu,doprawić sola i pieprzem. Przepis został nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez Gziute.

Sałatka z tuńczyka warstwowa

Oto sałatka z tuńczyka wysmienita jako przystawka Składniki : 2 puszki tuńczyka w oleju 2 małe majonezy 40 dag sera żółtego(najlepiej mocno słony) 3 ogórki kiszone 2 łyżki musztardy 7 jaj Sposób przyrządzenia: Składniki układamy warstwami, nie mieszamy ich ze sobą. 1-wsza warstwa: utarte na tarce o najwiekszych oczkach białka z jaj 2-ga warstwa: połowa…

Sałatka makaronowa z tuńczykiem

Składniki: • 3 jajka • 2 i 1/2 szklanki makaronu • 250-300 gram mrożonego zielonego groszku mrożonego • 2 puszki tuńczyka • 1/4 szklanki majonezu • 1/4 łyżeczki soli • czarny pieprz Sposób przyrządzenia: Jajka ugotować na twardo. W garnku zagotować wodę dodać trochę soli i łyżeczkę oleju. Do gotującej włożyć makaron i ugotować al…

Sałatka z tuńczykiem na kanapki

Składniki: • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym • seler naciowy • majonez • sól • pieprz Sposób przyrządzenia: Tuńczyka odsączyć, selera naciowego oczyścić, powykrawać włókna. Cieniutko pokroić. wymieszać z majonezem, solą i pieprzem. II wersja: Zamiast selera naciowego kroimy cieniutko rzodkiewkę. Nakładać na pieczywo. Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)

Sałatka z tuńczyka i cebulek

Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 słoik cebulki marynowane 100 g rodzynek 1 puszka kukurydzy majonez 2 łyżki musztardy Sposób przyrządzenia: Tuńczyka, cebulki i kukurydzę odsączyć. Wymieszać, dodać rodzynki, musztardę i majonez. Ponownie wymieszać i odstawić na 30 minut. Sałatka nie wymaga przypraw. Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)