Składniki:
· 1 bulionetka Bulion drobiowy KNORR
· 300 g kuskus
· 200 g piersi z kurczaka
· 1 łyżka Przyprawy do drobiu KNORR
· 50 ml oleju słonecznikowego
· 1 papryczka chilli
· 1 puszka ananasa
· 1 czerwona papryka
· 1 pęczek świeżej kolendry
· 4 łyżki (około 100 g) majonezu Babuni Hellmann’s
· 20 g rodzynek
· 50 g orzeszków nerkowca
Sposób przyrządzenia:
Rozpuść bulionetkę Bulion drobiowy KNORR w ½ l wrzącej wody i tak przygotowanym wywarem zalej kuskus. Nakryj i pozostaw, aż całkowicie wchłonie płyn.
Posyp pierś z kurczaka Przyprawą do kurczaka KNORR i obsmaż na oleju. Odstaw mięso do ostudzenia, a następnie pokrój je w kostkę.
Pokrój drobno chilli, ananasa i paprykę w większą kostkę, kolendrę posiekaj.{hidetags}